Müzik Ritm Çalışması

Okul öncesi ritim çalışması altı yaşın altındaki çocukların bilişsel ve duyuşsal becerilerinin gelişmesini amaçlayan ve ritim duygusu kazandıran çalışmalara denir.  Bir notanın ya da bir dizenin, belli bir uzunlukta ve biçimlerde tekrar edilmesi ritim çalışmalarını oluşturur. Okul öncesi ritim çalışmaları ise henüz okula başlamamış çocukların hem sosyal becerilerinin artması hem de müzik kulağı gelişimi desteklenmesi amacıyla ebeveynlerin sıklıkla tercih ettiği eğitimlerden biridir.

Okul öncesi ritim çalışmaları çocukların ritim duygusuna katkı sağlarken, ezber yeteneğini ve senkronizasyon becerilerini de geliştirir. Bu yüzden çocuklar okul öncesi ritim kurslarında kendilerini geliştirebilme ve eğitim hayatına en iyi şekilde hazırlanabilme imkanı bulurlar. Diğer yandan okul öncesi ritim çalışmaları, çocuklara müzik bilgisi temeli de oluşturacağından geleceğin müzisyenlerini yetiştirme konusunda da oldukça önemli çalışmalardır.