'MATEMATİK DEDEKTİFLERİ/ MATHS DETECTİVES' ETWİİNİNG PROJESİ

5 yaş grubu sınıfımızın öğrencileri konusu matematik ve doğa olan ETwinning projesine dahil oldu.

Okul öncesi dönem matematik eğitiminde en önemli aşamalardan biri, hatta en önemlisidir çünkü; okul öncesi dönemde matematik korkusu/kaygısı gelişmemiştir. Matematiğin oyuncu, eğlenceli, güzel yüzünü tanımak için daha uygun bir ortam olamaz. Çocukların gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli fırsatlar vermeli ve bu yönde eğitim ortamları hazırlanmalıdır. Bu da çocukların merak ve araştırma duygularını geliştirici ve zihinsel yeteneklerini uyarıcı etkinliklerden biri olan “matematik etkinlikleri” ile mümkündür. Projemizdeki amaç; doğadaki materyalleri kullanarak çocuklara matematiği daha eğlenceli ve kalıcı hale getirmektir.

Ülkemizin farklı şehirlerinden 8 öğretmen ve Azerbaycan'dan da bir öğretmenimiz ile birlikte, çocuklarımızı matematiğin eğlenceli hali ile tanıştırıyoruz.

09-05-2023

09-05-202309-05-2023