Okulda Diyabet Programı Eğitimi

Diyabetli çocukların okulda yaşadığı sorunları çözebilmek için Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği tarafından, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapılarak Kasım 2010’da Okulda Diyabet Programı başlatılmıştır. Bu programın amaçları, diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmek ve öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet bulgularını öğreterek erken tanı konmasına yardımcı olmaktır. Bu program kapsamında 13 yılda birçok aktivite yapılmış ve diyabetli çocukların okulda bakımı konusunda ülke düzeyinde iyileşmeler sağlanmıştır.

Öğretmenlerimiz ve okul personellerimiz okul ortamında diyabetli çocukların desteklenmesini sağlamak adına Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu üzerindeki eğitimleri tamamladılar. Siz değerli velilerimiz de tip 1 diyabetin okulda nasıl iyi yönetileceği konusunda bilgi sahibi olmak için platformu ziyaret edip bu eğitimden faydalanabilirisiniz.

26-09-2023